Reflectie geografische vraagstukken.
proces
Tijdens het vak `ontwikkelingsgeografie` is er veel gesproken over de relatie tussen centrum en periferie. Voornamelijk over de wederzijdse afhankelijkheid tussen de twee. Ik vind deze relatie interessant en heb daarom gekozen om het voedselvraagstuk te verwerken in het ICT-product. Daarnaast was het een vraagstuk waar ikzelf al wat basiskennis over had en dit wilde uitbreiden. Tijdens het zoeken naar bronnen kwam ik een boek tegen van Louise Fresco, het `hamburger paradijs`. Nadat ik een deel van het boek had gelezen besloot ik om het niet te gebruiken voor het ICT-Product. Het boek gaat erg diep in op de voedselindustrie en de eetcultuur. Toch heeft het mij wel een aantal aanknoop punten gegeven.
Ik heb gekozen om het ICT-product te laten aansluiten bij het 3e jaar van havo en vwo omdat ik les gaf aan deze twee niveaus tijdens mijn WPL2. Dit heb ik gedaan door, nadat ik de theorie had uitgeschreven, de inhoud van het centraal eindexamen voor 2017 erbij te pakken en hierbij aan te sluiten. Daarom worden o.a. Brazilië en China behandeld.
Het maken van het uiteindelijke product vond ik zelf erg leuk. Ik heb een aantal website makers geprobeerd maar heb uiteindelijk gekozen voor `JouwWeb` omdat dit erg makkelijk te gebruiken is. Tijdens het maken van de opdrachten kwam ik erachter dat ikzelf geneigd ben om veel onderzoeksvragen te stellen. Daarom heb ik in het product vermeld dat er veel zelfstandigheid van de leerlingen wordt verwacht als zij met dit product aan de slag gaan.
Feedback
De feedback van mijn medestudenten is voornamelijk gericht op de opmaak/lay-out van de website en de opdrachten (zie feedback). De structuur van de website wordt als gezien als duidelijk. Hier heb ik tijdens het maken ook rekening mee gehouden. Ik wilde de leerlingen op de home pagina een indicatie geven van wat zij met de website gaan doen en vervolgens zelfstandig aan de slag gaan. Iedere pagina moest dan ook zonder veel extra uitleg bruikbaar en overzichtelijk zijn. Ik ben blij dat dit ook zo door mijn medestudenten wordt ervaren.
De opdrachten worden gezien als lastig en onduidelijk verwoord. Ik krijg daarbij de tip om de opdrachten te verdelen in stappen. Deze feedback heb ik toegepast door puntsgewijs aan te geven wat leerlingen gaan doen bij de onderzoeksopdrachten.
Product
Ik ben tevreden met het uiteindelijke eindproduct. De website biedt de leerling de basisinformatie om het voedselvraagstuk te begrijpen en zelf verder onderzoek te doen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb