Het Nederlandse ideaal?

Nederland is een relatief welvarend land. Dit betekend dat de meeste boeren gebruik kunnen maken van verschillende landbouw technieken. Hierdoor kunnen zij met minder land meer voedsel produceren. Het voedsel in Nederland is van goede kwaliteit en misschien wel het beste ter wereld. (NOS, 2014) Nederlanders hebben toegang tot genoeg betaalbaar en voedzaam eten. Eigenlijk heeft Nederland een luxeprobleem. Wij hebben zoveel eten dat we soms vergeten waar ons eten vandaan komt en welke impact onze eetgewoontes hebben. Nederlanders eten steeds meer luxe producten zoals vlees en zuivel maar gooien ook relatief veel eten weg. Daarnaast zijn wij ook steeds meer bezig met milieu vriendelijke brandstoffen. Bijvoorbeeld biobrandstoffen. Dit heeft allemaal invloed op de wereldwijde voedselproductie.

Maak gebruik van de punten die in het filmpje genoemd worden en maak gebruik van het internet om meer informatie te vinden over de impact van de Nederlandse leef & eet stijl.

Opdracht 3

Ga opzoek!

Bekijk in het filmpje naar de impact van eetgewoontes en zoek meer informatie op het internet. Ga opzoek naar de Nederlandse/westerse leef & eet stijl.

Zoek minimaal  twee nieuwe bronnen en geef antwoord op deze vraag.

-Welke impact heeft het eten van meer vlees en meer zuivel op de voedselproductie van de wereld en de ondervoeding?

Opdracht 4 

Hoe bewust ben jij van het eten dat jij eet en welke impact heb jij op het wereldvoedselprobleem als je eten weg gooit?

Bekijk dit filmpje

&

Maak de volgende quiz 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb